tiistai 17. marraskuuta 2015

Mustasukkaisuutta

Viime lauantaina huomasin ensimmäistä kertaa mustasukkaisuutta Ivkossa. Olimme Ivkon kanssa juttelemassa niitä näitä, ja keskustelun aikana mainitsin mieheni Janin. Ivkon ilme synkistyi.
- Joskus minulla on todella kaamea olo, kun ajattelen, että makaat myös miehesi kanssa, hän sanoi vakavalla äänellä.
Hätkähdin hieman Ivkon synkkyyttä ja vastasin:
- Turhaan mietit tuota, mieheni ei ole ollut minusta kiinnostunut sitten Müncheniin tulomme jälkeen.
- Oho, onko miehesi aivan hölmö, sinunlaisesi nainen kotona, eikä ole kiinnostunut?
- Hän on tehnyt hirveän pitkää päivää, joinakin viikkoina on joka ilta tullut kotiin vasta kun lapset ovat jo nukkumassa. Lisäksi on paljon työmatkoja.
- Anteeksi että kysyn, mutta etkö epäile, että hänellä on joku toinen?
- Jaa, en ole tuota ajatellut. Meillä on suhteemme aikana ollut muitakin pidempiä aikoja, jolloin seksiä ei vaan ole ollut. Jotenkin ajattelen, että en seksuaalisessa mielessä ole hänen toivetyyppiään.
- No sinähän olet joka miehen tyyppiä, olisit ainakin meilläpäin. Miksi te sitten ylipäänsä aloititte suhteenne?
- Haimme varmaankin molemmat sellaista luotettavaa kumppania, jonka kanssa voisi perustaa perheen ja ymmärsimme toisiamme alusta alkaen hyvin. Lisäksi tulen valtavan hyvin toimeen Janin vanhempien kanssa, mikä oli luullakseni aika tärkeää hänelle.
- Ahaa, nyt ymmärrän hieman, mutta millaista naista miehesi sitten toivoisi, jos sinä et ole hänen tyyppiään?
- Hän tuntuu pitävän sellaisista pienistä, tummista naisista. Olet kyllä oikeassa, ei ehkä ole kovin järkevää aloittaa suhdetta, jos tietää alusta asti, ettei ole kumppaninsa tyyppiä.
- Luulisin tuon altistavan pettämiseen
- Niin ja suhteesta puuttuu se mieletön intohimo. Minulle oli muutenkin tosi ikävää havaita, että mies katsoo muiden naisten perään joko verkossa tai luonnossa ja nimenomaan sellaisten naisten, jotka eivät muistuta yhtään minua itseäni.
- Tuo on kyllä totta, ei ole kovin huomaavaista käytöstä mieheltä.
- Toisaalta en myöskään itse Janiin sillä tavalla täysin seonnut, vaan han joutui suostuttelemaan minua aloittamaan seurustelun. Sinun kanssasi on ollut niin erilaista, näin sinut, ihastuin heti, enkä pystynyt vastustamaan sinua.
- Samoin minäkin tunnen sinua kohtaa ja tunsin jo alusta saakka.
- Kai sitä voisi sanoa, ettei Janikaan ollut minun tyyppiäni, häntä aikaisemmat seurustelukokemukset vaan olivat olleet aika ankeita tai todella pinnallisia ja hän oli jotenkin positiivinen poikkeus. Olin kai nuorena niin epävarma, etten oikein ajatellut, että miehen pitäisi olla minun unelmatyyppiäni, kunhan on jotenkin kunnollinen. Toisaalta en kyllä ikinä antaisi kumppanini huomata, että haluan jotain aivan muunlaista miestä, tässä mielessä Jani on kyllä ollut tökerö.
- Niin hän on todellakin ollut. Millainen mies sitten olisi sinun tyyppiäsi?
- Katsopas kultaseni peiliin, siellä on sinulle vastaus
Ivko naurahti ja antoi minulle suudelman. Synkeät ajatukset näyttivät haihtuneen hänen päästään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti